open-navfaktor-logo
search
Nije bajka
Pričao o "velikim" i "malim": Barca pala u gostima kod vodeće Granade
21.09.2019. u 22:56
get url
text
get url
text

Fudbaleri Granade dobro će pamtiti 21. septembar, dan kada su na domaćem terenu s 2:0 porazili veliku Barcelonu u susretu 5. kola španske La Lige.

Nije prošlo ni 120 sekundi igre a domaći tim je poveo pogotkom Azeeza. Minimalnu prednost Granada je uspjela zavržati sve do poluvremena, a trener gostiju na poluvremenu je shvatio da se večerašnji rival ozbiljan i odlučan u namjeri da Kataloncima nanese drugi ovosezonski poraz.

Već na startu druog dijela Ernesto Valverde je na teren poslao svog najjačeg aduta, kapiten Lionela Messija, ali i mladog Ansu Fatija.

Iako je katalonski velikan sve karte bacio u napad, u 66. minuti VAR je dosudio penal za domaće. Siguran egzekutor bio je Alvaro Vadillo.

Totalna ofanziva gostiju uslijedila je u preostalih 25 i više minuta, no Barca je večeras imala problema s preciznošću. Nijedan udarac gostiju nije završio u okviru gola domaće ekipe!

Prvi put Rui Silva je u 79. minuti odbranio šut Luisa Suareza, a četiri minute kasnije i Lionela Messija.

Pobjeda koju ni najveći optimisti nisu sanjali Granadu je odvela na vrh La Lige, sa deset bodova, koliko ima u drugoplasirana Sevilla s utakmicom manje. Poslije drugog prvenstvenog poraza ove sezone Blaugrana je sedma,  sa sedam bodova.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava, portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimak golova s meča Granada - Barcelona možete pogledati OVDJE.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.