open-navfaktor-logo
search
Vrijeme u BiH
Prijepodne sunčano, najviša dnevna temperatura do 30 stepeni
Danas će u našoj zemlji prijepodne preovladavati sunčano vrijeme. U drugoj polovini dana sa malom do umjerenom oblačnosti. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između šest i 11°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C.
12.05.2022. u 07:42
get url
text

Biometeorološka prognoza je povoljna. Tokom prijepodneva će biti ugodnije, dok bi u drugom dijelu dana, usljed izraženijeg porasta temperature i djelimično sparnog vremena, osjetljive osobe trebale biti opreznije i ne pretjerivati sa aktivnostima. Moguće su blaže meteopatske reakcije poput glavobolje, nervoze, malaksalosti. Također, preporučljivo je preduzeti mjere zaštite od sunca, naročito na planinama, obzirom na visoke vrijednosti UV indeksa.

Sutra će u Bosni i Hercegovini prijepodne biti sunčano vrijeme. Umjereno povećanje oblačnosti u drugom dijelu dana. U poslijepodnevnim satima rijedak lokalni pljusak sa grmljavinom je moguć na sjeveru i istoku Hercegovine, centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C.

U subotu će u našoj zemlji biti umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27°C, na jugu zemlje do 30°C.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.