open-navfaktor-logo
search
Zadržan jedan avion
Prijeteće pozive na aerodrome u Crnoj Gori uputio muškarac iz Beograda
Crnogorski mediji jutros su objavili kako su aerodromi u Podgorici i Tivtu zatvoreni za promet nakon što je neko iz inozemstva dojavio da su navodno postavljene bombe, ali s Aerodroma Crne Gore (ACG) kazali su kako promet nije obustavljen.
13.05.2023. u 14:16
get url
text

- U Podgorici je jedan avion vraćen na dodatnu kontrolu. Međutim, za sada nije obustavljen promet ni u Podgorici ni u Tivtu. U slučaju novih važnih informacija, ACG će o tome bez odlaganja obavijestiti javnost - poručili su s Aerodroma Crne Gore.

- Iz opreznosti je bio zadržan avion Austrian Airlinesa ali je nakon provjere nastavio put - prenosi RTCG.

Zatvaranja aerodroma, kako su kazali, nije bilo.

Kako navode Vijesti, prijeteće pozive na aerodrome, željezničke stanice i hotele u Crnoj Gori uputio je P. M. (45) iz Beograda.

Iz Uprave policije je saopćeno kako će se aktivnosti na rasvjetljavanju svih okolnosti i činjenica nastaviti putem međunarodne policijske saradnje i da će biti poduzete odgovarajuće mjere protiv P. M.

- Poduzete su mjere i radnje od policijskih službenika barske policije, koji su u saradnji sa službenicima NCB Interpola Podgorica došli do saznanja da je korisnik telefonskog broja s kojeg je upućen prijeteći poziv P. M. (45) iz Beograda. Također, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti policija je utvrdila da su pozivi koji su jutros upućeni na telefonske brojeve Aerodroma Podgorica i Aerodroma Tivat došli sa iste adrese, odnosno, s istog broja telefona. S tim saznanjima upoznat je tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji će se izjasniti o kvalifikaciji krivičnog djela - navodi se u priopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.