Ugrožavanje sigurnosti

Prijetio smrću imamu Nuhiću: Prijedorska policija ispitala Danela Rajkovića iz Gacka

Objavljeno: 19.03.2019. u 11:56 Autor: M. M.

Rajković je u prijetnjama naveo da bi volio da "Vladimir Putin poludi i da počne da ubija muslimane kao što je Hitler ubijao Jevreje u Drugom svjetskom ratu", a također je poželio da "Putin počne bacati atomske bombe po svim većim gradovima sa muslimanskim većinskim stanovništvom"

Prijedorska policija u saradnji sa pripadnicima Policijske stanice Gacko, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, jučer je identifikovala i ispitala 37-godišnjeg Danela Rajkovića iz Gacka, zbog sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

On se sumnjiči da je putem Facebooka upućivao prijetnje Emiru Nuhiću, imamu u džematu Blagaj u Bosanskom Novom.

Rajković je u prijetnjama naveo da bi volio da "Vladimir Putin poludi i da počne da ubija muslimane kao što je Hitler ubijao Jevreje u Drugom svjetskom ratu", a također je poželio da "Putin počne bacati atomske bombe po svim većim gradovima sa muslimanskim većinskim stanovništvom".

- Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv lica R. D. bit će dostavljen izvještaj za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti - saopćili su iz PU Prijedor.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije