open-navfaktor-logo
search
Budući premijer KS
Prioritet mu da za Fortom počisti: Uk najavio da će u naredna dva mjeseca "umiti" Sarajevo
Nihad Uk, mandatar Vlade Kantona Sarajevo i generalni sekretar Naše stranke, izjavio je da  nakon što preuzme premijersku funkciju,  prvo planira da "umije" Sarajevo.
11.03.2023. u 08:16
get url
text

Na samom početku osvrnuli smo se i o formiranju nove Vlade Kantona Sarajevo, te smo pitali za mišljenje o imenima koja su poznata, na šta odgovara da je jedna od dobrih pretpostavki ta da pojedina imena nastavljaju sa radom u svojim drugim mandatima, a što se tiče novih imena koje ne poznaje, prema njihovim biografijama tvrdi da će Vlada iznijeti sva očekivanja građana Kantona Sarajevo.

U intervjuu za TVSA, na pitanje novinara,  šta je to što planira prvo uraditi, šta je to gorući problem koji premijer jednog kantona može riješiti, UK je objasnio da "da će svoj odgovor dati iz perspektive građana Kantona Sarajevo" , te da je to čistoća grada - kao prioritet.

- Zaista ću u narednom periodu insistirati zajedno sa resornim ministrom koji dolazi iz Stranke za Bosnu i Hercegovinu da stavimo akcenat u prvim mjesecima ovog mandata na čišćenju grada, odnosno cjelokupnog Kantona. Volio bi da taj segment odlično završimo a paralelno sva ministarstva će raditi na svojim prioritetima.

Kazao je da bi voljeo da Kanton Sarajevo "umiju" i da u naredna dva mjeseca dobije onakvu sliku kakvu očekuju svi građani.

Uk će na poziciji premijera Kantona Sarajeva naslijediti svog stranačkog šefa Edina Fortu, koji mu je sudeći, po riječima budućeg prvog čovjeka Kantona Sarajeva, ostavio ogroman posao i prljav grad. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.