Pouzdani stoper vjerovatno neće biti na raspolaganju selektoru Dušku Bajeviću u utakmici protiv Sjeverne Irske 8. oktobra na Grbavici, a propustit će i duele Lige nacija protiv Holandije (11. oktobra u Zenici) i Poljske (14. oktobra u Wroclawu).

Razlog? Šunjić je nedavno potpisao za Beijing Guoan, a tek jučer je stigao u Kinu i slijedi mu dvosedmični karantin i praktično je nemoguću da bude na raspolaganju selektoru Zmajeva.

- Draga porodico, sada kada sam napokon u Kini, želim svima da se zahvalim na ovih nevjerovatnih tri i po godine. Nažalost, došlo je vrijeme za oproštaj i otvaranje sljedećeg poglavlja u mom životu.

Želim vam sve najbolje u budućnosti. Siguran sam da se klub kreće u dobrom smjeru, a vjerujem da ćete uskoro opet biti u vrhu ruskog fudbala i osvajati naslove. Hvala na podršci, uvijek ću biti vaš navijač - napisao je Šunjić na Instagramu u oproštajnoj poruci od moskovskog Dinama.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Дорогая @fcdm_official семья, сейчас, когда я наконец в Китае, хочу поблагодарить вас всех за эти удивительные 3,5 года. К сожалению, пришло время попрощаться и открыть следующую главу в моей жизни. Желаю вам всего наилучшего в будущем. Я уверен, что клуб движется в правильном направлении, и скоро вы снова будете на вершине российского футбола и выиграете титулы. Спасибо за поддержку, я всегда буду вашим болельщиком.

Objavu dijeli toni sunjic (@sunkicaa)

Šunjić je sa kineskom ekipom potpisao ugovor do 31. decembra 2022. godine, a godišnje bi trebao zarađivati 1,1 milion eura. Njegov izostanak svakako će biti veliki hendikep za selektora Bajevića i njegov stručni štab.

Selektor još nije zvanično objavio spisak za predstojeće akcije, ali je u ponedjeljak poslao pozive. Pojedini klubovi i igrači, odnosno njihovi menadžeri, pohvalili su se pozivima, pa smo, između ostalog saznali, da su pozive dobili Benjamin Tatar, Kenan Pirić, Dennis Hadžikadunić...