open-navfaktor-logo
search
Pred okupljanje
Problemi za rukometne Zmajeve: Četiri reprezentativca BiH pozitivni na COVID-19
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine suočila se sa velikim problemima pred okupljanje i start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj.
30.10.2020. u 10:34
get url
text

Bilal Šuman, selektor Zmajeva, koji je dobio podršku Upravnog odbora RSBiH da ostane na klupi našeg državnog tima, potvrdio je za Dnevni list da je nekoliko reprezentativaca pozitivno na COVID-19.

- Imamo mnogo problema, puno pozitivnih na koronavirus. Dejan Malinović, Mirsad Terzić, Dino Hamidović i Marko Tarabochia su pozitivni i neće doći na okupljanje. Srećom, oni su dobro i nemaju teže simptome bolesti - kazao je Šuman.

Marin Vegar i Ibrahim Haseljić su povrijeđeni tako da ni oni neće biti na raspolaganju. Bh. reprezentativci dolaze u Sarajevo iz velikog broja zemalja, sa različitim restrikcijama i pravilima, pa je veliki problem kako okupiti ostale.

- Upravo pokušavamo riješiti kako da dođu Marko Panić i Vladimir Vranješ iz Bjelorusije te Ivan Karačić i Gafar Hadžiomerović iz Izraela. Situacija nije nimalo laka, a mijenja se praktički iz sata u sat - govori Šuman.

Naš A tim okupit će se 1. novembra na Ilidži i to nakon 10 mjeseci pauze.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.