Srijeda, 29.11.2023.

Pročitajte ko sve naplaćuje rad u komisijama pri Ministarstvu obrazovanja KS

Primjera radi u Komisiji za stručnu obradu i analizu primjedbi i prijedloga pristiglih u toku javne rasprave na nacrt Standarda i normativa za obavljanje djelatnosti visokog obrazovanja na području Kantona Sarajevo, a koja broji 11 članova, naknada po članu komisije je 400 KM

Zastupnik Hamed Aljović na 13-oj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo održanoj 25. septembra u okviru tačke "zastupnička pitanja, inicijative i odgovori" zatražio je od Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo da mu se dostavi spisak članova komisija, imenom i prezimenom, koje su formirane pri Ministarstvu za obrazovanje, te koliki je iznos novca koji se uplati tim članovima za rad u istim. Zastupnik Aljović je dobio odgovor u kome, između ostalog, stoji da ima 161 komisija.

Primjera radi u Komisiji za stručnu obradu i analizu primjedbi i prijedloga pristiglih u toku javne rasprave na nacrt Standarda i normativa za obavljanje djelatnosti visokog obrazovanja na području Kantona Sarajevo, a koja broji 11 članova, naknada po članu komisije je 400 KM.

U drugim komsijama naknade iznose 200 KM, 300 KM, 50 KM...

U Ministarstvu za obrazovanje, nauku i mlade KS obrazlažu da je njihovo ministarstvo najsloženije u Vladi kantona Sarajevo. Da je Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji u Ministarstvu sistematizovano 90 radnih mjesta.

- Kako je radi realizacije određenih aktivnosti, poslova i radnih zadataka, zakonima i podzakonskim aktima predviđeno imenovanje komisija, ili se radi o složenim ili hitnim zadacima za čiju realizaciju je također potrebno obrazovanje komisija, imenovanje i isplata naknada članovima komisija je u skladu sa Odlukom o načinu obrazovanja i utvrđivanja visine naknade za rad radnih tijela koje obrazuje Vlada Kantona Sarajevo i rukovodioci kantonalnih organa državne službe, a koju je donijela Vlada Kantona Sarajevo - stoji u obrazloženju.

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh