open-navfaktor-logo
search
Marokanski mediji
Procurili detalji sukoba Ziyecha i Halilhodžića, zbog kojeg bi Vaha mogao dobiti otkaz
Vahid Halilhodžić, proslavljeni bh. stručnjak, koji je ispisao historiju svjetskog fudbala, po svemu sudeći broji posljednje dane na klupi reprezentacije Maroka.
12.04.2022. u 11:27
get url
text

Iako ih je odveo na Svjetsko prvenstvo u Katar, Vaha će vjerovatno dobiti otkaz. Rođenom Jablaničaninu se ne oprašta što je iz ekipe otjerao zvijezde Hakima Ziyecha (Chelsea), Noussaira Mazraouija (Ajax), Adela Taarabta (Benfica) i Aminea Harita (Marseille).

VEZANI TEKST - Halilhodžić ispisao historiju, tokom slavlja nazvao ga kralj Mohammed VI, slijedi bogata nagrada

Fouzi Lekjaa, predsjednik tamošnjeg Saveza, poručio je kako nema "nezamjenjivih i nedodirljivih" i čini se da našem terenu već presuđeno...

Marokanski mediji objavili su detalje sukoba sa Ziyechom, koji bi po svemu sudeći mogli biti i ključni za raskid saradnje.

Sve je počelo u maju 2021. godine. Vaha je pozvao Ziyecha za prijateljske utakmice protiv Burkine Faso i Gane, iako je ovaj fudbaler osvojio Ligu prvaka u dresu Chelseaja. Predsjednik Lekjaa mu je dao nekoliko dana duže odmora, a Ziyech je po dolasku na okupljanje organizovao malu zabavu za saigrače, kako bi proslavlili njegovu titulu.

- Narednog jutra igrač se pridružio saigračima. Planirao je odraditi teretanu, prije nego što nastavi klasični trening sa grupom, pogotovo jer nije trenirao više od sedam dana. Ostao je u teretani kada ga je jedan član stručnog štaba zamolio da se priključi ekipi u treningu s loptom. Hakim mu je tada objasnio da je logično da prvo mora odraditi teretanu - pišu marokanski mediji, naglasivši da ne znaju šta je pomoćnik rekao Halilhodžiću, ali ga je to jako uzrujalo.

Navodi se kako se Ziyech uprkos svemu odlučio priključiti grupi, ali ga je na njegovo iznenađenje naš stručnjak dočekao riječima:

VEZANI TEKST - Marokanci "otjerali" Halilhodžića i već mu našli zamjenu, Vaha poručuje: Ne pada mi na pamet...

- Zar ne želiš trenirati? Ako ne želiš, onda izađi sa treninga - rekao mu je Vaha pred ostatkom tima, a Hakim je nekoliko dana kasnije (12. juna) protiv Burkine Faso odigrao posljednju utakmicu u dresu Maroka.

Halilhodžić je kasnije kazao kako žali što ranije nije otjerao Hakima.

- Zapravo, žalim što nisam ranije donio odluku. Neprihvatljivo je odbiti trenirati i ne davati 100 posto za svoju reprezentaciju - rekao je kasnije Halilhodžić kako bi opravdao svoju odluku.

No, s druge strane marokanski mediji pišu kako Ziyech nikada nije odbio trenirati. Hoće li ovaj sukob presuditi Vahi koji bi tako treći put u karijeri mogao ostati bez nastupa na Mundijalu jer je reprezentacije Obale Slonovače i Japana odveo na SP, ali je smijenjen prije nastupa i nije vodio timove na najvećim svjetskim fudbalskim smotrama.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.