Novi igrač Crveno-plavih je Goran Brkić. Iskusni 30-godišnji veznjak potpisao je ugovor sa prvakom BiH do kraja sezone, uz mogućnost produžetka ugovora na još godinu.

- Momci su me odlično prihvatili. Ono što mi se u startu dopalo je dobra atmosfera u svlačionici i zdrava konkurencija. Tek smo počeli sa radom, ali se odmah osjeti koliko je Borac veliki klub sa visokim ambicijama gdje se sve radi veoma profesionalno i temeljito.

Istina je da smo i ranije bili u kontaktu i sad smo na obostrano zadovoljstvo sklopili saradnju i tu sam da svojim radom i partijama pomognem klubu da ostvari zacrtane ambicije - rekao je Brkić.

Goran Brkić počeo je karijeru u OFK Beogradu, a igrao je još za apatinsku Mladost, Kolubaru, Jedinstvo iz Užica, Metalac iz Valjeva, Zemun, Mladost iz Doboja pored Kaknja, ljubljansku Olimpiju, Triglav, kazahstanski Taraz i Tuzla City.

- Nakon završetka polusezone smo dugo pričali sa Goranom oko njegovog dolaska u Banjaluku. On je bio izričita želja trenera Nemanje Miljanovića, a igra na poziciji koja nam je nedostajala u prvom dijelu prvenstva.

Bez obzira na to što je imao i druge ponude naše su se ambicije poklopile i on je odlučio da dođe u Banju Luku. S Goranom je dogovorena saradnja do kraja tekuće sezone, s mogućnošću produžetka ugovora na još godinu i siguran sam da ćemo nastaviti saradnju nakon ovih šest mjeseci jer unazad ovih dana kada smo dogovarali saradnju, uvjerio sam se da se radi o velikom profesionalcu i pravom momku.

O njegovim igračkim kvalitetima ja ne bih govorio, to ćemo ostaviti njemu da dokaže još jednom u svojoj karijeri - istakao je potpredsjednik Borca Bogoljub Zeljković.

Zeljković je najavio i slijedeće korake u prijelaznom roku.

- Luka Cucin je došao i već je juče odradio prvi trening. U narednih dan-dva očekujem da sve dogovorimo i potpišemo ugovor sa njim. On dolazi iz razloga što smo raskinuli ugovor sa Vukmanovićem koji je u prvom dijelu prvenstva bio alternativa Dini Ćoriću na desnom beku.

Sačekat ćemo još malo da se to završi sve, pa ćemo ga predstaviti. Što se tiče Zakarića, tačno je da smo imali rok do desetog januara, međutim opet smo kao klub izašli njemu ususret i dogovorili se da sačekamo još nekoliko dana. Danas su veće šanse da će Goran ostati u Borcu - otkrio je Zeljković.