open-navfaktor-logo
search
Prognoza vremena
Promjenjivo vrijeme u prvim danima februara, na Bjelašnici -11 stepeni
U Bosni je jutros djelimično vedro. Na istoku Bosne lokalno pada slab snijeg. U Hercegovini je pretežno sunčano.
03.02.2022. u 08:06
get url
text

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica -11; Prijedor -4; Bihać -3; Doboj, Sarajevo i Sokolac -2; Jajce 0; Bugojno, Livno, Sanski Most i Tuzla 1; Banja Luka, Drvar i Gradačac 2; Bijeljina i Zenica 3; Grude i Trebinje 4; Mostar i Neum 7°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 946hPa, za 3hPa je veći od normalnog i raste.

Danas će u Bosni biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima slab snijeg će lokalno padati na istoku Bosne. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 7°C, na jugu zemlje do 12°C.

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka oko 4 stepena Celzijusa, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Iz BIHAMK-a upozoravaju da ugaženog snijega na kolovozu ima u višim predjelima zapadne i jugozapadne Bosne.

- Na ostalim dionicama kolovoz je pretežno vlažan, a zbog niskih temperatura upozorava se na moguću poledicu. Poseban oprez savjetuje se u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Skreće se pažnja i na učestale odrone zemlje ili kamenja. Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme – navode iz BiHAMK-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.