Ubijeno 40 ljudi

Reprezentacija Bangladeša izbjegla teroristički napad na Novom Zelandu

Objavljeno: 15.03.2019. u 08:45

Nakon velike tragedije Blackcapsi su putem zvaničnog Twitter profila otkazali susret sa Tigersima

FOTO: SCREENSHOT

U terorističkom napadu na dvije džamije na Novom Zelandu ubijeno je najmanje 40 ljudi, što je potvrdila i premijerka ove zemlje Jacinda Ardern.

U jednoj od dvije džamije tokom napada nalazili su se i članovi kriket reprezentacije Bangladeša, koji su trebali odigrati meč protiv selekcije Novog Zelanda.

Ipak, nakon velike tragedije Blackcapsi su putem zvaničnog Twitter profila otkazali susret sa Tigersima.

- Suosjećamo se sa svim porodcima i prijateljima koje su pogođene šokantnom situacijom u Christchurchu. Zajednička odluka Cricket saveza Novog Zelanda i Cricket saveza Bangladaša je da utakmica između dva tima bude otkazana dok oba tima ne budu sigurna - navodi se u kratko saopćenju Blackcapsa.

U međuvremenu se su se i na Twitteru oglasili i Tigersi.

- Svi članovi cricket reprezentacije Bangladeša koji se nalaze u Christchurchu na Novom Zelandu su sigurni i vratili su se u hotel nakon incidenta i pucnjave koja se desila u gradu. Bangladeški odbor za cricket je u stalnom kontaku sa i igračima i menadžementom, kao i sa Cricket savezom Novog Zelanda.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije