Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra od 20.45 sati na Bilinom polju će ugostiti Lihtenštajn u meču 5. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Zmajevima će ovo biti prilika da upišu pobjedu i vrate se u igru za plasman na jednu od prve dvije pozicije koje vode na EURO.

Da je naš tim favorit svjestan je i selektor Robert Prosinečki.

- Sigurno da mi u ovom ciklusu možemo razmišljati samo o pobjedi. Sutra igra sastav o kojem smo razmišljali i prije. Igrat će manje-više svi. Za tri dana imamo utakmicu s Armenijom, tako da ćemo neke igrače probati ako bude dobar rezultat i možda ih sačuvati za tu utakmicu. Najvažniji su nam bodovi, nemamo pravo na kiks i očekujemo pobjedu, jer smo favoriti i moramo dobiti Lihtenštajn, da dobijemo samopouzdanje i da se rastrčimo - rekao je Prosinečki.

Prosinečki je rekao kako je pritisak uvijek prisutan, pogotovo zbog nešto lošijeg početka kvalifikacija, javlja Anadolu Agency (AA).

- Moramo obje utakmice dobiti da bismo došli do utakmice u 10. mjesecu, gdje igramo s Fincima i Grcima. Pritiska ima. Sigurno da ćemo sutra biti oni pravi kako bi dobili samopouzdanje i očekujemo za tri dana to isto. Nemamo pravo na kiks i pritiska će uvijek biti. Šta god da se desi u Armeniji, moramo pobijediti sve utakmice. U ovom ciklusu u devetom mjesecu moramo igrati dobro i dobiti Fince kako bismo išli dalje. Ako budemo sa ove dvije pobjede, onda će se sigurno u desetom mjesecu odlučivati o drugom mjestu u grupi. Šta god da bude u Armeniji, ovdje moramo dobiti Fince - rekao je Prosinečki.

Dodao je kako svi imaju priliku da se pokažu na terenu.

- Svi imaju šanse da dobiju minutažu, zadovoljni smo radom, iako smo kratko tu. Svim igračima smo zadovoljno, pogotovo novima koji žele da se nametnu - rekao je Prosinečki.

Kapiten bh. tima, Edin Džeko rekao je kako se nijedan protivnik ne smije potcijeniti.

- Mislim da smo puno kvalitetniji i od Finske, a izgubili smo. Vjerujem da je i Finska kvalitetnija od Lihtenštajna, te vjerujem da ćemo dobiti utakmicu, ali ne smijemo nikoga potcijeniti. Moramo dati sve od sebe, ne razmišljajući o Armeniji koja je isto bitna. Dosta bodova smo prosuli, svaka nam je pobjeda bitna i pobjedom protiv Lihtenštajna dobili bismo samopouzdanje koje nam treba u Armeniji - rekao je Džeko.

Džeko je dodao kako je za sutra najbitnija pobjeda, a ne koliko će golova postići.

- Od svakog napadača se očekuju golovi, i sudbina je da opet igramo. Nadam se da će biti i neki gol, ali najbitnije je da sutra pobijedimo i tako dočekamo Armeniju - rekao je Džeko.

Susret Bosna i Hercegovina - Lihtenštajn igra se sutra na stadionu Bilino polje u Zenici sa početkom u 20.45. 

Rezultati by SofaScore