Aktivisti i aktivistkinje nosili su transparente "Podržavamo ruske feminisktinje", "Stop okupaciji Ukrajine", "Putine dalje ruke od Ukrajine", "Stop ruskoj agresiji na Ukrajinu", "Stop ratu u Ukrajini" i "Žene u crnom protiv rata".

"Žene u crnom" traže hitan prestanak svih vojnih operacija i povlačenje okupacionih trupa Rusije iz Ukrajine, efikasne mirovne pregovore i obustavu svih vojnih operacija radi okončanja stradanja civilnog stanovništva, razaranja gradova i uništavanja civilne infrastrukture.

Ta organizacija traži i istragu pred Međunarodnim krivičnim sudom i Međunarodnim sudom pravde zbog agresije - zločina protiv mira, zločina ruskih invazionih trupa nad civilima u Ukrajini.

"Žene u crnom" traže da se država Srbija pridržava zakonske zabrane učešća dobrovoljaca iz Srbije na ratištima u Ukrajini, pogotovo imajući u vidu dosadašnji blagonaklon odnos pravosuđa prema srpskim dobrovoljcima na proruskoj strani, nastavak sankcija EU protiv Putinovog režima, ruskih oligarha, militarista i svih koji podržavaju invaziju na Ukrajinu.