Podrška kolegi

Protestno okupljanje novinara i u Mostaru

Objavljeno: 27.08.2018. u 19:22 Autor: A. B. Š.

U znak podrške kolegi Vladimiru Kovačeviću, novinaru BNTV-a koji je pretučen u Banjoj Luci, Klub novinara Mostara poziva sve novinare, ali i one koji im žele dati podršku, na protestnu šetnju od Trga hrvatskih velikana (Rondo) do Španskog trga sutra,  28. augusta, u 10.30 sati.

- Pošaljimo poruku da se napad na novinare ne može tolerirati - navodi se u pozivu Kluba novinara Mostara.

Novinari i medijski radnici Trebinja također su najoštrije osudili napad na kolegu Vladimira Kovačevića, pa su, usljed nemogućnosti da prisustvuju protestu koji organizuju njihove kolege u Banjoj Luci, solidarnost sa svojim kolegom pokazali saopćenjem za javnost.

- Novinari i medijski radnici iz Trebinja najoštrije osuđuju sinoćni napad na kolegu Vladimira Kovačevića, novinara BN televizije i jednog od osnivača portala "Gerila". Budući da nismo u prilici da prisustvujemo današnjem mirnom okupljanju kolega u Banjoj Luci, ovim putem šaljemo našu podršku kolegama te apelujemo da nadležne institucije što prije pronađu i sankcionišu napadače. Smatramo da je ovo napad na cijelu novinarsku profesiju, slobodu govora i da je posljedica sve češćeg crtanja meta na leđima novinara koji se profesionalno bave svojim poslom. Odlučni smo da kolegu Kovačevića do kraja podržimo u njegovoj borbi za sankcionisanje počinilaca ovog brutalnog napada. Danas je to Vladimir Kovačević, a sutra može biti bilo ko od nas - navodi se u saopćenju koje potpisuje veći broj medijskih radnika iz Trebinja, zaposlenih u različitim medijskim kućama.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije