open-navfaktor-logo
search
Veznjak Veleža
Pršeš: Plastika je bila problem, ali prebaciš se u glavi, Elfsborgu će biti teže na Grbavici
Ekspedicija Veleža vratila se u Mostar poslije novog evropskog izazova i obećavajućeg remija protiv Elfsborga (1:1) u švedskom Borasu.
06.08.2021. u 19:42
get url
text

Prve utiske, nakon prespavane noći, podijelio je veznjak Omar Pršeš, koji je ponovo bio važan kotačić u timu Feđe Dudića.

VEZANI TEKST - UEFA odredila sudije za revanš-utakmicu Velež - Elfsborg

- Prvo da se zahvalim našim navijačima koji su došli u velikom broju. Mogu reći da smo se osjećali kao da smo mi domaćini u Švedskoj - govori fudbaler i nastavlja: 

- Teška i tvrda, jako dobro taktički odigrana utakmica. Uradili smo sve što smo trebali i napravili dobar rezultat pred revanš na Grbavici.

Nije Velež mogao vječno juriti zaostatak u evropskim mečevima. Rođeni su prvi zatresli mrežu Elfsborga, a u sudarima s Coleraineom i AEK-im upravo su Mostarci stizali deficit. Ko zna kakav rezultat bi semafor na stadionu u Borasu pokazao nakon posljednjeg sudijskog zvižduka da Šveđani nisu ekspresno poravnali.

- Istina da je prebrzo primljen gol za izjednačenje, iz neke naše greške, ali nas ništa nije poremetilo. Nastavili smo sa svojom igrom i na kraju se sve dobro završilo - govori veznjak prefinjene tehnike i izuzetne fudbalske inteligencije.

Očekivalo se da će plastična podloga na stadionu biti otežavajuća okolnost za fudbalere Veleža, a prednost za Elfsborg. No, Rođeni su se brzo adaptirali na nove uvjete.

- Bilo je u početku malo teže da se naviknemo na podlogu, ali što prije prebaciš u glavi da je tako i prije se prilagodiš uvjetima, lakše bude. Mislim da će njima biti puno teže igrati u Sarajevu na pravoj travi i na temperaturi koja će biti. Velika je razlika u tome, a mi smo već naviknuti - naglašava Pršeš.

Tajna sjajnih rezultata Rođenih je, smatra Tuzlak, u volji i želji.

- U fudbalu je volja i želja presudna, a naša ekipa to ima na vrhunskom nivou. Svaki igrač daje svoj maksimum i jedino tako možemo napraviti dobar rezultat, što smo i uradili u dosadašnjim utakmicama.

Mostarci će završnu bitku za play-off Konferencijske lige voditi narednog četvrtka na stadionu Grbavica u Sarajevu. Prije toga Velež ima premijerligaške obaveze i meč s Radnikom u Bijeljini u nedjelju.

Velež će sutra krenuti prema Tuzlanskom kantonu, odradit će trening na "Tom Cat Areni" u kalesijskom naselju Kikači, prespavati u Tuzli, a na dan utakmice krenuti za Semberiju. Rođeni će, veli Pršeš, uraditi sve od sebe da se u Bijeljni ne ponovi Rudar.

- Neka bude da je to loš dan, svima se desi pa tako i nama. Idemo u Bijeljinu popraviti utisak iz prošle utakmice u prvenstvu i još jednom obradovati navijače što bi bila dobra uvertira pred revanš na Grbavici - poručio je veznjak Veleža.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.