open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Prva domaća pobjeda Čelika: Zadovoljan Babić, ali i Rahimić
Babiću je ovo bio  trenerski debi na klupi nekog seniorskog tima
14.09.2019. u 19:26
get url
text

Čelik je, u debiju svog novog trenera Marka Babića, u 8. kolu BHT Premijer lige, porazio komšijsku Mladost iz Doboja kod Kaknja s minimalnih 1:0.

Babić je, zbog osvojena tri boda, mogao biti više zadovoljan od svog kolege Ibre Rahimića, koji je također imao debi u povratku poslije dvije godine na klupu Mladosti.

-Prije svega, čestitam Čeliku na pobjedi. Mislim da smo odigrali dosta kvalitetnu utakmicu, s obzirom da smo imali dosta kažnjenih i povrijeđenih igrača - kazao je Rahimić, koji je napomenuo kako je samo tri dana s ekipom te da je zadovoljan kako je njegov mladi tim odigrao meč u Zenici.

Rahimić smatra da njegova ekipa ima perspektivu te da će, kada im se vrate iskusniji igrači, biti puno bolji i da će osvajati i bodove, koji su danas pripali Čeliku.

-Znali smo da nas čeka teška utakmica, trener koji zna šta želi... Malo smo se raspitali i znali smo da igraju jako čvrsto. Moram pohvaliti sve moje igrače, koji su se zaista borili i ja im čestitam na pobjedi. Bilo je faza kada smo se, zaista, spašavali, ali zahvaljujući njihovom zalaganju uspjeli smo pobijediti - kazao je novi trener Čelika Babić.

Njemu je ovo bio i uopće trenerski debi na klupi nekog seniorskog tima, jer je do sada bio samo pomoćni trener. On je najavio kako i njih očekuje još puno posla, ali je naglasio kako im ova pobjeda puno znači zbog ukupne atmosfere oko ekipe i kluba.

-Ako nastavimo ovim putem, da svi igrači daju sve od sebe i da žele da pobijede, onda ćemo svi biti zadovoljni - istakao je Babić, koji je dodao kako se danas vidjela velika energija kod njegovog tima.

Čelik je sada nakon nepotpunog 8. kola, sa 12 bodova šesti, a Mladost predzadnja, na 11. mjestu s pet bodova.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.