open-navfaktor-logo
search
Novo Sarajevo
Prvačići u devet škola dobili ruksake i pribor
Općina Novo Sarajevo podjelit će ruksake i školski pribor koji će uskoro dobiti i 13 prvačića  koja nastavu pohađaju u Edukativnom Centru Kasaba
04.09.2018. u 16:05
get url
text

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo sa saradnicima posjetio je novosarajevske osnovne škole i učenicima prvih razreda  školske ruksake sa potrebnim priborom.

Tom prilikom načelnik je đacima prvacima poželio je puno uspjeha i sreće u daljem školovanju, organizirano je i slikanje svih razreda, a fotografije će biti pripremljene za svakog učenika.

U svom obraćanju, istakao je da je ove godine ruksake dobilo 588 prvačića sa željom, prije svega, da djeca prevaziđu strah od škole, ali i da se malo pomogne roditeljima pred novu školsku godinu.

Novosarajevska općina jedna je od rijetkih u državi koja u posljednjih nekoliko godina nema evidentiran pad upisa prvačića u osnovne škole, dodao je načelnik Koldžo.

Ruksake sa školskim priborom dobili su prvačići osnovnih škola "Hrasno", "Pofalići", "Velešićki heroji", "Kovačići", "Čengić Vila I", "Malta“, "Grbavica I", "Grbavica II“ i Centar "Vladimir Nazor".

Općina Novo Sarajevo podjelit će ruksake i školski pribor koji će uskoro dobiti i 13 prvačića  koja nastavu pohađaju u Edukativnom Centru Kasaba.

Početak školske godine obilježen je i  u novoj školi na Aneksu gdje je upriličen prijem za buduće prvačiće i učenike ove škole. 

Radi se o jednom od najznačajnijih infrastrukturnih projekata kojeg je Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo realizirala sa općinama  Novo Sarajevo i  Novi Grad. 

Za izgradnju ovog najmodernijeg školskog objekata  izdvojeno je 6 miliona 494.000 maraka. Od toga je Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih KS izdvojilo dva miliona 994.000 maraka, Općina Novi Grad Sarajevo milion i 950.000, a Općina Novo Sarajevo 1,5 miliona maraka, navodi se u saopćenju Općine Novo Sarajevo. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.