open-navfaktor-logo
search
Problem
Psi na Buni napadaju ljude, gradske institucije šute
Roditelji su ogorčeni zbog sve većeg broja pasa lutalica u neposrednoj blizini škole
27.05.2019. u 13:31
get url
text

Problem pasa lutalica u Mostaru prisutan je već duži niz godina, a posljednjih dana eskalirao je u okolici Osnovne škole Marina Držića na Buni.

Roditelji djece koja pohađaju tu školu ogorčeni su zbog sve većeg broja pasa lutalica u neposrednoj blizini škole, a kako ističu u dopisu dostavljenom agenciji Fena, dogodila su već tri napada pasa na ljude.

-Opetovano smo se žalili upravi škole da se nešto poduzme u vezi s velikim brojem pasa lutalica koji se nalaze oko škole. Uprava negira bilo kakvu odgovornost ili nadležnost. Psi se kreću u skupinama, djeca se boje. U posljednje vrijeme dogodila su se tri napada na ljude ispred obližnje trgovine. Obaviještena je i policija. Ne možemo vjerovati da se treba čekati događaj s pogubnim posljedicama da se djeluje - stoji u dopisu roditelja djece koja pohađaju OŠ Marina Držića na Buni, a koji potpisuje Ana Perić.

Tragom tih informacija novinari Fene pokušali su službeni stav dobiti od nekoga iz Službe za komunalne poslove i okoliš Grada Mostar, u čijoj nadležnosti su i kafilerijski poslovi, no bez rezultata.

Prvobitno nam je rečeno da im se pošalje pismeni upit, a dan kasnije dobili smo odgovor kako je službenica koja je trebala poslati službeni odgovor otišla na godišnji odmor.

Odgovor nismo uspjeli dobiti niti od šefa Služba za komunalne poslove i okoliš, iako smo ga u više navrata pokušali kontaktirati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.