Kako nam je rečeno u inspekciji, zbog grubog kršenja higijensko-epidemioloških mjera, privremena zabrana rada, na period od 48 sati, izrečena je ugostiteljskim objektima Tropisc i Taverna, dok je ugostiteljskom objektu Sloga privremena zabrana rada izrečena na period od osam dana.

 

U tom objektu u momentu nadzora protekle noći zatečeno je oko 500 posjetilaca i bez poštivanja ostalih higijesnko-epidemioloških mjera, uz napomenu da je prošlog mjeseca objekat zatvoren na 48 sati, također radi nedozvoljenog broja posjetilaca kojih je tada bilo više od 300.

Kako su naveli iz inspekcije, zbog utvrđenih nepravilnosti tokom ovog vikenda, osim tri mjere privremene zabrane rada, inspektori su izdali i šest prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 14.000 KM, od čega su dva prekršajna naloga izrečena radi nepoštivanja propisa iz nadležnosti tržišno-turističke inspekcije, a četiri radi nepoštivanja higijensko-epidemioloških mjera.

Zbog potencijalne opasnosti od širenja epidemije COVID-19 pojačani inspekcijski nadzori, kako dalje u inspekciji, bit će nastavljeni i u predstojećem periodu, posebno u ugostiteljskim objektima, a shodno Zaključku Vlade KS od augusta ove godine.