open-navfaktor-logo
search
Predstavnik Srba u Hrvatskoj
Pupovac: Nije se smjelo dogoditi da Vučić ne može u Jasenovac, spriječiti daljnju ekskalaciju
Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac izjavio je u nedjelju da se nije smjelo dogoditi da srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić ne može u Jasenovac, ali nije rekao koga za to smatra odgovornim.
17.07.2022. u 16:27
get url
text

- Do ovakve situacije i do ovakvog odlučivanja nije smjelo doći. Nije se smjelo dogoditi da predsjednik Srbije ne može doći u posjet Jasenovcu - rekao je predsjednik najveće srpske stranke u Hrvatskoj.

Najveći je problem izostanak komunikacije, smatra Pupovac, iako je dao naslutiti da su dvije strane ranije razgovarale o Vučićevom dolasku u Jasenovac.

- Postojala je u dva navrata komunikacija kad bi se to trebalo dogoditi pa je odgođeno. Ovaj put nije bilo komunikacije - kazao je i dodao da je njegov pokušaj da to komunicira "propao", prenosi Hina.

Hrvatska je srbijanskom predsjedniku zabranila ulazak u Hrvatsku jer posjet Jasenovcu nije najavio nego je kanio doći "privatno".

Pupovac je obje strane je pozvao na suzdržanost i smirivanje tenzija.

- Nadam se da nakon ovoga sve ono što je bilo posloženo kao iskorak u odnosima između Srbije u Hrvatske, u pravima manjina u Hrvatskoj i Srbiji, neće biti potrgano. A slonova je mnogo. Pozivam sve da spriječe daljnju eskalaciju - kazao je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.