- Apsolutno podržavamo sve zaključke i zahtjeve Reprezentativnog Sindikata državnih službenika i uposlenika BiH. Želimo upoznati javnost da Agenciju za lijekove i medicinska sredstva BiH, koja je u službi očuvanja i unapređenja zdravlja svih pacijenata na cijeloj teritoriji BiH, konstantno muči problem nedostatka stručnih ljudi, nepopunjavanje već upražnjenih ključnih radnih mjesta, odlaskom ljudi u penziju ili lošim materijalnim statusom koji je bukvalno nepodnošljiv, mizeran, bolje rečeno plaća ne prati standard života. Uz to, politike koje učestvuju u Vijeću ministara smanjuju osnovicu nekoliko puta - ističu iz Sindikata i dodaju:

- Sad nam se prijeti neusvajanjem budžeta i nedobijanjem zarađene plaće, šta drugo nego reći - bravo na hrabrosti i cinizmu da neko može i smije ugroziti osnovno ljudsko pravo na rad i egzistenciju! Zbog svih tih opstrukcija mi trpimo godinama, dovijamo se na sve moguće načine da kvalitet lijeka i vakcina dođe na vrijeme do naših pacijenata.

Ističu da neće i ne žele snositi posljedice za nedostatak i kašnjenje određenih lijekova i vakcina na tržištu BiH, već da će odgovornost morati preuzeti Vijeće ministara, koje je njihov poslodavac.

- Vijeće ministara ne radi, dozvolite da sami sebi novac zarađujemo, a i vama punimo budžet, da sami odlučujemo o svojoj sudbini, prijemu stručnih ljudi, edukacijama i drugim materijalnim troškovima kao i sve druge agencije u okruženju - zaključuje se u saopćenju koje potpisuje predsjednik Sindikata Ramo Rustemović.