open-navfaktor-logo
search
Zatvorena ulica
Radnici Aluminija ne žele sastanak sa Čovićem u krugu fabrike
HDZ-ovu zgradu čuvaju specijalci
11.07.2019. u 12:59
get url
text

Blizu hiljadu radnika Aluminija i drugih građana Mostara okupilo se ispred sjedišta HDZ-a BiH. Radnici Aluminija insistiraju da se sastanak s predsjednikom te stranke Draganom Čovićem održi u sjedištu HDZ-a BiH, a ne u krugu preduzeća.

Prema riječima predsjednika Nezavisnog sindikata Aluminija Romea Biokšića, u srijedu je dogovoreno da se sastanak Čovića, čelnika Aluminija, članova Nadzornog odbora Aluminija i predstavnika sindikata održi u stranačkom sjedištu u samom gradu, a da su jutros, bez ikakve prethodne komunikacije, obaviješteni da će Čović doći u krug fabrike, koja se nalazi na periferiji grada.

{$galerijaFotografija}

Čelnici Sindikata i dalje stoje s okupljenim radnicima ispred zgrade HDZ-a BiH i ne žele se uputiti prema Upravnoj zgradi Aluminija gdje se nalazi već pristigli Čović s članovima Uprave.

U Mostaru je zatvorena ulica do sjedišta HDZ-a, a okupljeni građani i radnici ispred sjedišta HDZ-a između ostalog uzvikuju "Lopovi, lopovi" i "Dragane, lopove". HDZ-ovu zgradu čuvaju specijalci.

Direktor Aluminija Dražen Pandža došao je radnicima okupljenim ispred zgrade HDZ-a, dok je Čović ostao u krugu fabrike. Radnici su po dolasku Pandže počeli uzvikivati "Izdaja, izdaja", a on nije želio davati izjave za medije.

Predstavnik Sindikata Romeo Biokšić novinarima je izjavio da je i Čović krenuo prema radnicima ispred sjedišta HDZ-a, te je zamolio okupljene radnike i građane da budu dostojanstveni.

Aluminij - 11. 7. 2019.
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.