open-navfaktor-logo
search
Dolazi i Glencore
Radnici Aluminija zadovoljni razgovorima u Vladi FBiH
Glencore je spreman do Nove godine sam plaćati struju, dok se ne preuzme firma, govori Samir Alić
04.07.2019. u 14:23
get url
text

Predstavnici radnika Aluminija završili su razgovore o opstanku ove kompanije s premijerom Fadilom Novalićem i federalnim ministrima Nerminom Džindićem i Jelkom Milićević. Podsjetili su da uskoro u zgradi Vlade FBiH slijede razgovori s mogućim invetitorima iz Dubaija, a da je kompanija Glencore iz Švicarske zainteresirana da plaća električnu energiju Aluminiju do kraja godine.

Samir Alić član Nadzornog odbora aluminija i predstavnik malih dioničara je kazao da su zadovoljni sastankom.

- Slijedi sastanak u Vladi FBiH sa potencijalnim investitorima iz Dubaija, sutra sa Glencoreom. O cijeni nije razgovarano, niti može biti. Glencore je spreman do Nove godine sam plaćati struju, dok se ne preuzme firma. Glencore ima interes da se potrudi da mi preživimo. Nas ne zanima ko će preuzeti, najviše bi nas zanimalo da otkupe dionice - rekao je okupljenim novinarima  Alić.

{$galerijaFotografija}

Romeo Biokšić iz Nezavisnog sindikata zaposlenika Aluminija je rekao da će se više znati tokom dana.

- Za sada niko nije obećao novac, a znat će se više sutra. Sutra je sastanak s švicarskim Glencoreom, a danas kompanijom iz Dubaija. Rekli su nam da će se insistirati na očuvanju radnih mjesta. Više u ovom trenutku ne mogu reći, kao ni pretpostaviti koji će biti daljnji koraci - kazao je nakon sastanka Biokšić.

Jedan broj radnika Aluminija se počeo razilaziti, dok su u zgradu Energoinvesta, tačnije, sjedište Vlade FBiH stigli mogući investitori iz Dubaija.

Predstavnici Aluminija Vlada FBiH izjave 04.07.2019.
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.