open-navfaktor-logo
search
Obilježili godišnjicu
Radnici GRAS-a od Vlade KS traže da ih zaštiti
Ukoliko se ne zaštite naši uposlenici, radnici GRAS-a će poduzeti radikalnije mjere, pa i obustaviti saobraćaj, kazao je Muminović
27.11.2019. u 12:59
get url
text

Zaposlenici sarajevskog GRAS-a u krugu preduzeća obilježili su 134 godine postojanja , ali ovaj dan su iskoristili da upozore javnost na sve češće napade na njihove kolege.

Nakon što je u ponedjeljak napadnut vozač trolejbusa na Dobrinji, radnici GRAS-a razmišljali su da obustave saobraćaj na određeno vrijeme, međutim, kako kažu, od toga su odustali kako ne bi putnici ispaštali.

Inače, policija još nije pronašla napadača na vozača GRAS-a, a ministar Adnan Šteta koji je prusustvovao oovom skupu kazao je da će Vlada KS učiniti sve da zaštiti radnike GRAS-a.

Međutim, dok se ne uvede videonadzor u vozila, poboljša bezbjednost, sve ostaje na istom.

Ministar Šteta je prethodno najavio uvođenje videonadzora u vozilima i na stajalištima, kako bi se povećala sigurnost radnika GRAS-a i putnika.

Predsjednik Sindikata GRAS-a Amir Muminović požalio se da policija još nije otkrila napadača na vozača trolejbusa na Dobrinji.

- Najmanje dva-tri puta godišnje na vozače i revizore GRAS-a izvrši se fizički napad, a verbalnih napada ima napretek. Ukoliko se ne zaštite naši uposlenici, radnici GRAS-a će poduzeti radikalnije mjere, pa i obustaviti saobraćaj. Prvo na dva sata, a poslije je moguć i generalni štrajk - rekao je Muminović.

Vozač trolejbusa Adnan Klačar i kontrolor saobraćaja Mladen Mirković kazali su da su vozači i revizori prvi na udaru i da je situacija postala nepodnošljiva, pa su obojica izrazili nadu da će se u Kantonu Sarajevo pronaći rješenje za njihovu sigurnost.

Povodom 134. godišnjice položeno je cvijeće na spomen-obilježje poginulim borcima ARBiH, koji su bili radnici GRAS-a.

{$galerijaFotografija}

Gras 27.11.2019.
1 od 21
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.