open-navfaktor-logo
search
Nezadovoljstvo
Radnici Poslovnosti danas protestuju pred Općinom Centar
Radnici Agencije Poslovnost iz Sarajeva danas su najavili protest pred Općinom Centar.
16.09.2020. u 08:05
get url
text

Protesti će se, kako su najavili, održati na dvije lokacije i to ulaz u Općinu Centar od 11 do 13 sati, (park kod Alipašine džamije) i službeni ulaz Vlade Kantona Sarajevo (ul. Reisa Džemaludina Čauševića) u periodu 13-15 sati.

- Protesti će se održati jer tražimo hitno sprovođenje privremene sudske mjere kojom je naloženo povlačenje zaštitara agencije Gama AA  i osiguravanje slobode kretanja radnicima Agencije Poslovnost. Sudska privremena mjera donosi se u postupcima gdje se ne može očekivati brzo rješenje spora i njena funkcija je hitnost, izvršenje u roku 24-48 sati. Upravo jer su posljedice njenog nesprovođenja nesagledive - navode radnici.

VEZANI TEKST - Barikade između dvije firme: Općina Centar nije nadležna za rješavanje spora pravnih lica 

Institucije, kako dodaju, već mjesec nisu bile u stanju osigurati im slobodu kretanja, koja im je narušena prvo betonskim barikadama, a potom fizičkom silom.

- Betonske barikade trebala je momentalno ukloniti urbanističko-građevinska inspekcija Općine Centar budući da Brend d.o.o. ne posjeduje nikakvu dozvolu za njihovo postavljanje. Potom MUP koji mjesec dana dozvoljava da zaštitari slobodnim građanima zabranjuju kretanje - ističu radnici.

- Želimo da nam općinski načelnik, koji nam se nijednom nije obratio, objasni zašto ga ne interesuju dešavanja u njegovoj općini, tristotinjak metara od njegovog ureda, gdje je neko samovoljno odlučio ugasiti firmu od osamdesetak zaposlenih radnika. Nezadovoljstvo prema radu Vlade KS izražavamo jer ne reaguju iako vide da se mjera Općinskog suda ne sprovodi od 08.09.2020. godine - dodali su.

Kako su naveli, s obzirom na to da sve postojeće institucije nisu bile u stanju osigurati ono što im pripada po zakonima i konvencijama, svoje nezadovoljstvo izrazit će mirnim protestom na navedenim lokacijama.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.