open-navfaktor-logo
search
Sastanak
Rakić nakon sastanka s Vučićem: Ako neko na Kosovu krene da oduzima imovinu i tablice, pružit ćemo otpor
Predsjednik Srpske liste i ministar za zajednice i povratak Kosova Goran Rakić kazao je kako je danas održan sastanak s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.
27.10.2022. u 11:59
get url
text

- Ono što mogu da vam kažem, taj sastanak nikad nije bio kraći, ali smo dobili čvrste garancije i uvjeravanja da će predsjednik Vučić i država Srbija biti uz svoj narod - kazao je Rakić.

Dodao je kako su poslane jasne poruke.

- Ono što je važno i za vas i za nas koji živimo dolje, jest to da smo predsjedniku Vučiću jasno rekli i tražili od njega da ukoliko kosovske sigurnosne snage, specijalne jedinice policije ili bilo ko drugi, i ponovit ću još jednom, bilo ko drugi, krene da oduzma našu imovinu, a naša imovina su i te tablice, što je i povod današnjeg sastanka, i ta vozila, da ćemo iskoristiti sva sredstva i demokratskim mirnim putem pružiti otpor i bit će to otpor naroda - kazao je Rakić.

Pojasnio je da kada kaže miran demokratski otpor naroda, oni to zaista i žele i misle.

- Ali ne znamo u šta će se sve to pretvoriti i kako će se situacija dalje na terenu odvijati. Ponovit ću još jednom – miran demokratski, nenasilan otpor naroda, koji nažalost moram da priznam i kažem svima vama, ne znam ni ja, a ne zna ni niko od nas koji živimo dolje, u šta će se sve to pretvoriti i šta će to sve izroditi ukoliko neko nasilno krene da oduzima našu imovinu - kazao je Rakić.

Čestitao je narodu i građanima koji ovih dana trpe velike pritiske, a dobijaju i se i instrukcije o preregistraciji vozila.

- Samo su dva lica sa sjevera izvršila registraciju u registracionim centrima na sjeveru Kosova. Iako Priština vodi kampanju svake vrste, uložila je dosad nekoliko miliona eura, Srbi su prepoznali tu propagandu i naravno i dalje vjeruju, kao što su i oduvijek vjerovali samo državi Srbiji i predsjedniku Aleksandru Vučiću. Još jednom moram da kažem, da ukoliko Priština krene nasilno sa nekom akcijom koja se tiče oduzimanja vozila na KM tablice, blokirat ćemo sve prijelaze i ulaze od sjevera pa ulaze ka centralnom Kosovu na jugu - kazao je Rakić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.