open-navfaktor-logo
search
Kalesija
Ramić i Džafić potpisali sporazum: Počinje izgradnja puta Prnjavor - Čanići
Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i načelnik općine Kalesija Sead Džafić potpisali su sporazum o udruživanju sredstava za izgradnju putnog pravca Prnjavor - Čanići u općini Kalesija.
20.09.2021. u 15:35
get url
text

Sporazum je potpisan u Vladi Federacije BiH gdje su Ramić i Džafić razgovarali i o drugim projektima koje Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica implementira na području ove općine.

- Izgradnju, rekonstrukciju i asfaltiranje ove putne dionice smo i obećali završiti. Danas smo potpisali sporazum koji definiše podjednako učešće u projektu. Proceduru izbora izvođača će provoditi Ministarstvo. Radi se o putu dužine oko 3500 metara, koji povezuje nekoliko naselja. Put je posebno važan za sve Kalesijce jer je korišten kao alternativni putni pravac u ratnom periodu. Dobra saradnja lokalne zajednice sa višim nivoima vlasti znači i bolje uslove života za stanovnike Kalesije. Završetkom ovog putnog pravca centar Kalesije će biti povezan sa rubnim naseljima općine - istakao je Ramić.

Općina Kalesija sufinansira projekat sa 50 posto od ukupne vrijednosti.

- Mi ćemo budžetom obezbijediti 150 hiljada KM, a isto toliko će nam dati i Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica kako bi asfaltirali put Prnjavor - Čanići u dužini od oko 3,5 kilometara. Izgradnjom ovog puta sigurno ćemo rasteretiti i magistralni put jer će mnogo naših sugrađana ovim putem brže do Kalesije. Ovo je dokaz da općina Kalesija nastavlja institucionalnu saradnju sa Ministarstvom za raseljene osobe i izbjeglice i hvala ministru što nije zaboravio Kalesiju i naše projekte - kazao je Džafić.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.