Riječ je o projektu proširenje postojećeg puta Vecetinska rijeka-entitetska granica-most na rijeci Spreči.

- U narednim danima očekujemo da počnu radovi na izgradnji kružnog toka na ukrštanju puta iz Sapne i puta iz Osmaka s magistralnim putem kod Omege. U saradnji s ministrom krećemo i sa proširenjem puta prema Osmacima, što će uveliko pomoći i olakšati građanima saobraćanje ovom dionicom puta - kazao je načelnik Džafić.

Federalni ministar za raseljene osobe i izbjeglice Edin Ramić je istaknuo da je ova dionica ranije urađena i da se pokazala kao dobra potez, jer je približila općinu Kalesija i općinu Osmake.

On smatra da će proširenje samo doprinijeti da se ovaj put još više koristi i da služi svrsi, a to je povezivanje građana dvije općine.

U ovom projektu Federalno ministarstvo za raseljene osobe i izbjeglice učestvuje sa 118.000 KM, dok će ostatak novca biti obezbjeđen iz budžeta Općine Kalesija.

Pored načelnika Seada Džafića i ministra Edina Ramića potpisivanju ugovora prisustvovali su i predsjedavajući Općinskog vijeća Kalesija Damir Džafić i sekretar Organa uprave Mujo Tosunbegović - saopćeno je iz Općine Kalesija.