open-navfaktor-logo
search
Skupština u ponedjeljak
Rampa za medije: FK Borac će novo predsjednika dobiti iza zatvorenih vrata
Fudbalski klub Borac u ponedjeljak bi trebao dobiti novo rukovodstvo.
31.03.2023. u 17:07
get url
text

Skupština kluba zakazana je za 18 sati, a bit će održana iz zatvorenih vrata. Novinari će moći doći tek na konferenciju za medije.

- Vanredna izborna skupština FK Borac bit će održana 3. aprila sa početkom u 18 sati. Sjednica izborne skupštine bit će zatvorena za javnost, a konferencija za novinare održat će se u 19 sati u Trofejnoj sali na Gradskom stadionu u Banjoj Luci. Predstavnicima medijskih kuća ulazak na Gradski stadion (službeni ulaz) bit će omogućen od 18.45 sati - saopćeno je iz Borca.

Ranije se pisalo da su kandidati za predsjednika kluba Milan Tegeltija, Slobodan Stanarević i Vedran Pušić.

Borac je bez rukovodstva od 16. marta kada je kompletna Uprava podnijela ostavke, a prema najavama iz Banja Luke najveće šanse da naslijedi Stojana Malbašića, dosadašnjeg prvog čovjeka Borca, ima Milan Tegeltija.

VEZANI TEKST - Savjetnik Milorada Dodika kandidat za predsjednika FK Borac

Tegeltija i njegova supruga Tijana u januaru 2022. godine završili su na američkoj crnoj listi zbog, kako su naveli iz State Departmenta, visoke korupcije u periodu kada je obnašao funckiju predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH (VSTV).

Tegeltija trenutno radi kao savjetnik Milorada Dodika, predsjednika bh. entiteta RS.

A Dodik itetako ima "veza" u Borcu, ali i kompletnom bh. fudbalu. Donedavno je funkciju potpredsjednika kluba iz Banja Luke obavljao Bogoljub Zeljković, brat predsjednika FSBiH Vice Zeljkovića. Njih dvojica su Dodikovi sestrići.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.