Skupština kluba zakazana je za 18 sati, a bit će održana iz zatvorenih vrata. Novinari će moći doći tek na konferenciju za medije.

- Vanredna izborna skupština FK Borac bit će održana 3. aprila sa početkom u 18 sati. Sjednica izborne skupštine bit će zatvorena za javnost, a konferencija za novinare održat će se u 19 sati u Trofejnoj sali na Gradskom stadionu u Banjoj Luci. Predstavnicima medijskih kuća ulazak na Gradski stadion (službeni ulaz) bit će omogućen od 18.45 sati - saopćeno je iz Borca.

Ranije se pisalo da su kandidati za predsjednika kluba Milan Tegeltija, Slobodan Stanarević i Vedran Pušić.

Borac je bez rukovodstva od 16. marta kada je kompletna Uprava podnijela ostavke, a prema najavama iz Banja Luke najveće šanse da naslijedi Stojana Malbašića, dosadašnjeg prvog čovjeka Borca, ima Milan Tegeltija.

VEZANI TEKST - Savjetnik Milorada Dodika kandidat za predsjednika FK Borac

Tegeltija i njegova supruga Tijana u januaru 2022. godine završili su na američkoj crnoj listi zbog, kako su naveli iz State Departmenta, visoke korupcije u periodu kada je obnašao funckiju predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH (VSTV).

Tegeltija trenutno radi kao savjetnik Milorada Dodika, predsjednika bh. entiteta RS.

A Dodik itetako ima "veza" u Borcu, ali i kompletnom bh. fudbalu. Donedavno je funkciju potpredsjednika kluba iz Banja Luke obavljao Bogoljub Zeljković, brat predsjednika FSBiH Vice Zeljkovića. Njih dvojica su Dodikovi sestrići.