open-navfaktor-logo
search
Vratio se kući
Raphael Lea'i otkrio zašto je napustio Velež: "Iskusio sam teškoće s malo finansijskih prihoda"
Raphael Lea'i, 19-godišnji reprezentativac iz Solomonskih Ostrva, više neće nositi dres mostarskog Veleža.
04.09.2023. u 13:31
get url
text

VEZANI TEKST - Mladi fudbaler napustio Velež: Došao je na trening i zaplakao, ostali smo u čudu

Potvrdio je to prošle sedmice za Faktor predsjednik Rođenih Senad Kevel, kazavši kako ih je sve u klubu iznenadila ova odluka.

Lea'i je u razgovoru za AW In4mation Centre otkrio razloge zašto je napustio mostarski klub.

- Moja odluka da se vratim kući je čisto moja odluka i vezana je isključivo za fudbal i moju fudbalsku karijeru - kazao je Lea'i koji je u Velež stigao krajem januara ove godine i imao je velike ambicije, ali njegova očekivanja nisu ispunjena:

- Na treninzima sam radio ono što se od mene tražilo, održavao formu i ujedno nastavio da budem odan hrišćanin.

Vjerujem da mi je klub prije sedam mjeseci pružio nadu u vezi moje šanse u fudbalu, ali da se to nije ostvarilo u potpunosti. Također, iskusio sam teškoće u životu s vrlo malo finansijskih prihoda. Nisam mogao ništa pokazati kao finansijsku korist za svoje napore i vrijeme provedeno ovdje, i mislim da to nije zdravo.

Sve ovo me dodatno opteretilo i iskreno, nije bila laka situacija. Osjećam da će povratak kući radi podrške porodice i igranja za nacionalnu reprezentaciju biti neka vrsta olakšanja za mene - iszakao je Lea'i, koji nije propustio priliku da izrazi zahvalnost Adnanu Dizdareviću i njegovoj supruzi Nini, koji su se brinuli za njega tokom boravka u Bosni i Hercegovini.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.