Pred kamerama

Rasprava Džaferovića i Dodika o NATO-u u Tirani, prisustvovao i Vučić

Objavljeno: 09.05.2019. u 12:29

Kamere su zabilježile raspravu Dodika i Džaferovića o formiranju vlasti na državnom nivou te sporenja u vezi s Godišnjim nacionalnim programom za NATO, dok se srbijanski predsjednik želio informisati u vezi s napretkom u pregovorima

N1/screenshot

U Albaniji se održava samit Procesa Brdo - Brijuni, hrvatsko-slovenske inicijative, osmišljene kako bi se ubrzalo približavanje zemalja zapadnog Balkana Evropskoj uniji, a na marginama ovog događaja, kratko su razgovarali predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i Šefik Džaferović.

Kamere su zabilježile raspravu Dodika i Džaferovića o formiranju vlasti na državnom nivou te sporenja u vezi s Godišnjim nacionalnim programom za NATO, dok se srbijanski predsjednik želio informisati u vezi s napretkom u pregovorima. 

Sve su to zabilježile kamere N1.  Na snimku se ne čuje najjasnije šta govore, ali u jednom trenutku Dodik kaže: "Sve smo se dogovorili, bukvalno... oni traže unaprijed da završimo oko NATO-a...", pokazujući na Džaferovića. 

U tom trenutku, kako se može čuti, Džaferović objašnjava da se mora naći način da se ispoštuju zakoni u kontekstu usvajanje Godišnjeg nacionalnog plana. Objašnjava i kako to ne znači automatski članstvo u NATO-u. U tom trenutku Dodik sliježe ramenima i govori: "Znači pridruživanje NATO-u..." Zatim Džaferović ponovo objašnjava, a Dodik insistira: "Aktiviranje MAP-a je pridruživanje NATO-u".

-Pregovaramo naravno, ali ako nije važno šta ja mislim... - govori Dodik, dok mu Džaferović replicira: "Razgovaramo, naravno, važno je šta misliš..."

Izvor:   Faktor/N1

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije