open-navfaktor-logo
search
Kriza u Zvorničkoj 27
Rasprodaja bodova na Grbavici, navijači prijete batinama
Navijači su pokazali šta misle o (ne)znanju fudbalera Plavih, a nakon što je sudija označio kraj meča, fanovi s južne tribine utrčali su na travnjak
29.10.2018. u 14:26
get url
text

Fudbaleri Željezničara ponovo su se okliznuli na Grbavici. Ove sezone to i nije novost, ali jeste senzacija kada puni plijen iz Doline ćupova odnese ekipa koja je uoči 15. kola bila na zadnjoj poziciji na tabeli.

Ekipa Milomira Odovića je na trećem mjestu na tabeli, sa pet bodova zaostatka za vodećim Sarajevom. Međutim, kada su u pitanju domaći mečevi, Željo je tu tek sedmi, sa 12 osvojenih bodova od moguća 24.

- Neki igrači imaju previsoko mišljenje o sebi i tako se ponašaju. Misle da su pobrali svu pamet ovog svijeta, ali ja znam koliko ne znaju - rekao je nakon senzacionalnog poraza od Zvijezde trener Plavih Milomir Odović.

Navijači su sinoć pokazali šta misle o (ne)znanju fudbalera Plavih. Nakon što je sudija označio kraj meča, fanovi s južne tribine utrčali su na travnjak, želeći da se šakama i korner zastavicama obračunaju s igračima. U tome nisu uspjeli, a kada su se Manijaci vratili na tribinu, mogle su se čuti prijetnje batinama. I upravo ovakav Željezničar najviše boli navijače. 

Nevolja nikad ne dolazi sama. Atmosfera u Zvorničkoj 27 daleko je od idealne. Govori o tome i prošlosedmični "štrajk" igrača zbog smanjenja septembarskih plaća. Naravno, kazne su došle zbog loših partija u prethodnom periodu, a igračima je obećan povratak novca ukoliko pobijede Sarajevo. Čini se da su to fudbaleri bukvalno shvatili, zaboravivši da prije toga na Grbavicu dolazi Zvijezda 09. Da je do derbija potrebno dres dobro natopiti znojem, odigrati 90 minuta, upisati bodove i tek onda pokušati vratiti "svoje novce".

"Slučaj Arežina", "slučaj Vranješ", "slučaj Kjosevski", samo je jedan dio prljavog veša iz svlačionice. Odgovornost svakako trebaju preuzeti oni koji dovode, a zatim i otpuštaju trenere i igrače.

Slobodan Krčmarević je na Grbavici proveo svega dva mjeseca. Nakon evopskih mečeva i dva kola u Premijer ligi BiH objavio je da odlazi. Neki će kazati da je "vidio koliko je sati". Naslijedio ga je vojnik kluba Milomir Odović. Sada i on, prema vlastitom priznanju, opasno "visi".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.