open-navfaktor-logo
search
Povjerenik SDP-a
Reagiranje zbog teksta o "tri prsta": Moje prezime je Bektić, širio sam ruke...
Bego Bektić, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti općine Srebrenica, uputio je reagiranje uredništvu portala Faktor.  Njegovo reagiranje prenosimo u cijelosti, bez ikakvih korekcija 
26.09.2019. u 14:46
get url
text

Bego Bektić, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti općine Srebrenica, uputio je reagiranje uredništvu portala Faktor.  Njegovo reagiranje prenosimo u cijelosti, bez ikakvih korekcija:

-Tražim javno izvinjenje zbog  teksta članka pod naslovom "Bego Begtić omiljeni Grujičićev Bošnjak: SDP-ovac u Italiji dizao tri prsta!" objavljenog na na vašem portalu dana 28.08.2019. godine  u 16,54 sati.

Zbog pomenutog teksta i drugih pisanja vašeg portala moja porodica i ja na meti smo stalnih verbalnih uvreda, prijetnji, čak i fizičkih napada.

Posebno me vrijeđa podmetanje da sam kao "omiljeni Grujičićev Bošnjak: SDP-ovac u Italiji dizao tri prsta!” što se ilustruje fotografijom na kojoj ja u grupi ljudi sa raširenim rukama navijam za djecu iz Srebrenice na košarkaškoj utakmici.

Iznijeli ste i niz drugih insinuacija poput  “često je viđen u Grujičićevom društvu, čak i van radnog vremena”  kao i to  “da se radi o čovjeku koji je vjerni pratilac načelnika Mladena Grujičića, i kojem uopće ne smeta prisustvovati obilježavanjima događaja ili manifestacijama, koje bojkotuju Bošnjaci u Srebrenici”.

Iako svo vrijeme namjerno ili iz neznanja pogrešno pišete moje prezime kao Begtić jasno je iz teksta i fotografija koje ste objavili da se radi o meni.

Povod svemu je sastanak predstavnika četiri probosanske stranke SDA, DF, SBB i Stranke za BiH. U Srebrenici koji su potpisali sporazum o zajedničkom nastupu na narednim lokalanim izborima. Tom sastanku nije prisusutvovao niko iz SDP-a jer nismo bili ni pozvani. Stav SDP BiH je da  ne želimo biti članovi onakve “probošnjačke reprezentacije” što je u suštini  pomenuta koalicija tako da ja kao Povjerenik SDP BiH za OO SDP Srebrenica nisam ni mogao potpisati takav sporazum. Ali to vama ne predstavlja problem da iznosite niz insnuacija kojim kršite moja ljudska prava i tako upućujete jasan poziv na linč i podstrekavanje mržnje, zbog čega, ponavljam od  vašeg urednika tražim JAVNO IZVINJENJE.

VEZANI TEKSTBego Begtić omiljeni Grujičićev Bošnjak: SDP-ovac u Italiji dizao tri prsta!

Fotografija koju je objavio Faktor

                                                                                                     

                                                                                                            

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.