open-navfaktor-logo
search
Trener Borca
Realni Maksimović: Bilo bi ozbiljno iznenađenje da prođemo Cluj
Fudbaleri Borca poraženi su u prvom od dva meča prvog pretkola Lige prvaka, a rumunski Cluj je slavio s 3:1.
06.07.2021. u 22:56
get url
text

Moglo je biti povoljnije po prvaka Bosne i Hercegovine da je kapiten Stojan Vranješ u 87. minuti pogodio za 3:2. No, ruku na srce, moglo je biti i gore po Banjalučane.

- Ono što danas definitivno nije bilo dobro je prvo poluvrijeme i taj neki odnos i pristup igri. U prvih 25 minuta možda su dva igrača zadovoljila osnovni kriterijum za ovaj nivo. To smo znali pred utakmicu. Presjekao nas je taj penal. S druge strane možda su porasli apetiti pa neko misli da može da pobijedi Cluj u Rumuniji - kazao je nakon utakmice trener Borca Marko Maksimović, te dodao:

VEZANI TEKST - Borac se nije dobro proveo u Rumuniji, Cluj opravdao ulogu favorita

- Sada oni dolaze kod nas, sada je jasnija slika i nama i njima, neke stvari su nam jasnije. Definitvno je mnogo brži fudbal nego što se igra kod nas. Kad kažem puno brži, trava je mnogo brža, nemamo priliku igrati kod nas na ovakvim terenima. Prvo poluvrijeme je bilo loše, drugo je bilo dosta korektnije, ali to je taj nivo Lige prvaka. Ova ekipa će sigurno igrati Ligu prvaka ili Evropsku ligu.

Iako je bio dosta realan i odmjeren u svojim izjavama, Maksimović je ipak poručio kako se ne predaje.

- Ne opraštam se ja s ovim od takmičenjima, ali bi bilo ozbiljno iznenađenje da prođemo Cluj. Dat ćemo sve od sebe u revanšu ali mislim da je ozbiljna razlika u kvalitetu. Vidjeli ste i u najavi da se njihov trener žali da nema ekipu za Ligu prvaka, ako se on žali da nema ekipu za Ligu prvaka onda i mi moramo da budemo realni - rekao Maksimović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.