open-navfaktor-logo
search
Bez stava
Rekao pa porekao: Petev po povratku iz Rumunije "zaobišao" Rusiju
Ivaylo Petev obećao je da će se po završetku utakmica s Crnom Gorom i Rumunijom u Ligi nacija očitovati na temu prijateljske utakmice s Rusijom, koja je načelno dogovorena za 19. novembar.
28.09.2022. u 10:13
get url
text

Petev 19. septembra na konferenciji za medije nije želio odgovarati na pitanje o Rusiji, kazavši:

- Ne bih sada odgovarao na to pitanje. Imamo pred nama ovo što imamo. Želim da i ja i igrači budu fokusirani na ovo što je pred nama. Ali ako vas zanima nakon ove dvije utakmice ću odgovoriti - rekao je selektor BiH na presici u Zenici.

VEZANI TEKST - Petev u problemima: Ostao bez još dva igrača, Ahmedhodžić upitan, šta kaže o meču sa Rusima
 

Bugarski stručnjak u utorak se s dijelom ekspedicije BiH iz Bukurešta vratio u Sarajevo. Ponovo je dobio priliku da odgovori šta misli o utakmici u koju su ruke uplele i političke strukture, prije svih Milorad Dodik, čiji je sestrić Vico Zeljković predsjednik FSBiH.

- Neću to, sami vidite kako se to događa - kratko je odgovorio Petev za Novu BH na pitanje o Rusima.

Iako je većina bh. reprezentativaca, među kojima su Edin Džeko i Miralem Pjanić, jasno i glasno kazala da ne namjerava putovati u Rusiju, Petev nije smogao hrabrosti da im se pridruži.  

Bilo kako bilo, Petevu uskoro istječe ugovor. Nakon sramotnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, najgorih koje je BiH igrala u historiji, Petev je uspio ostvariti cilj u Ligi nacija. Da li će mu to biti dovoljno da s poslodavcem nastavi saradnju, ili će u FSBiH krenuti u potragu za drugim rješenjem, ostaje nam da vidimo.

Izvršni odbor FSBiH, kako je najavljeno, o utakmici s Rusijom diskutovat će 10. oktobra, dan poslije žrijebanja kvalifikacionih grupa za EURO 2024.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.