Srijeda, 20.01.2021.

Novo Sarajevo

Rekonstrukcija vodovodne mreže u Olovskoj ulici

Olovska ulica

Od kružnog toka do džamije u naselju Šanac predviđeno je priključenje oko 50 objekata na uličnu kanalizacionu mrežu

Načelnik Novog Sarajeva Nedžad Koldžo sa saradnicima obišao je radove na izgradnji vodovodne i separatne kanalizacije u dijelu ulice Olovska.

Radi se o jednom od strateških projekata Općine Novo Sarajevo u oblasti komunalne infrastrukture, a za koji je projektna dokumentacija urađena prije tri godine. Za početak radova čekala se saglasnost komunalnih preduzeća koja je zavisila od projekta izgradnje Južne longitudinale.

Od kružnog toka do džamije u naselju Šanac predviđeno je priključenje oko 50 objekata na uličnu kanalizacionu mrežu koje će vršiti KJKP Vodovod i kanalizacija, a priključke finansira Općina. Vrijednost izvođenja priključaka je 82.000 KM.

Potpisan je ugovor sa firmom Mibral za izvođenje radova  za izgradnju separatne kanalizacione mreže u vrijednosti 477.089 maraka.

Dio sredstava od 200.000 maraka osiguran je kroz Sporazum koji je Općina Novo Sarajevo potpisala sa Ministarstvom komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo iz kojih se finansiraju radovi na  rekonstrukciji vodovodne mreže i izrada priključaka u ulici Olovska, navodi se u saopćenju Općine Novo Sarajevo.

Na jednom dijelu trase radit će se izmještanje gasne instalacije, koje će izvoditi KJKP Sarajevoga i te radove također finansira Općina. Za ove namjene planirano je 54.380 KM.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh