Čelik i Sarajevo već drugu sezonu uzastopno remizirali su u derbiju bez golova na Bilinom polju, ali to je ishod koji je zadovoljio oba trenera, kao i navijače na tribinama.

Gostujući strateg Husref Musemić istakao je kako su domaći bolje otvorili utakmicu, dominirali 20-ak minuta, nakon čega je, smatra on, Sarajevo bilo bolje.

- Nisam nezadovoljan rezultatom, a nisam nezadovoljan ni igrom. Pogotovo u drugom poluvremenu. Nemam šta zamjeriti svojim igračima, osim realizacije, ali to je fudbal - kazao je Musemić, koji je napomenuo kako se šanse nekada realizuju, a nekada ne.

- Mislim da smo mi pokazali da smo kvalitetna ekipa, mada neki žele da umanje vrijednost našeg tima. Pogotovo što nam nedostaje dosta igrača - kazao je Musemić, koji je izrazio nadu da povreda Mersudina Ahmetovića, vjerovatno, nije ozbiljnije prirode te da je on napustio igru više iz predostrožnosti.

- U prvom poluvremenu smo igrali napadački, imali smo šansi, a poslije smo prepustili igru Sarajevu. Oni su išli na duge lopte i imali smo dosta problema - rekao je Čelikov trener Hasan Ozer, koji je dodao kako su mogli i dati i primiti gol u prvom dijelu.

Drugo poluvrijeme su, istakao je, svjesno krenuli malo defanzivnije, te su u tom dijelu utakmice oni pokušali dugim loptama ugroziti gostujući gol.

- Sa ovakvom ekipom odigrati i neriješeno nije loš rezultat. To je moje mišljenje. Čestitam objema ekipama - kazao je Ozer, koji je izrazio zadovoljstvo što njegov tim nije u prva dva susreta primio nijedan gol.