Nakon poraza u prošlom kolu od Finske reprezentativcima BiH znatno su umanjene šanse da izbore plasman na SP, s obzirom na to da su ostali na posljednjoj poziciji na tabeli sa dvije pobjede i pet poraza. Stoga im se nameće imperativ pobjede u sutrašnjem meču protiv izuzetno jake reprezentacije Češke, koja sa šest pobjeda i jednim porazom je već jednom nogom na SP-u.

Selektor reprezentacije BiH Jasmin Repeša osvrnuo se na poraz od Finske, navodeći da bi protiv Češke igrači morali igrati mnogo agresivnije tokom cijele utakmice i ponoviti igru iz posljednje dionice ukoliko žele do pobjede.

- Šteta da ranije nismo podigli tu agresivnost kao što smo napravili u posljednjoj četvrtini i iz izgubljene utakmice došli u situaciju da okrenemo u našu stranu. Iako veći dio utakmice nije bio na nivou koju hoćemo, krenuo bih od pozitivne stvari kako je utakmica završila i mislim da je to poruka kako da sutra krenemo. Vjerujem da možemo dobiti jednu reprezentaciju koja je izuzetno jaka, koja dolazi kompletna u Sarajevo, ali čeka nas zaista težak posao - kazao je Repeša.

Pozvao je navijače da dođu u što većem broju sutra u Skenderiju i podrže bh. reprezentativce.

- Uvidjeli smo gdje smo griješili, prije svega nivo agresivnosti mora biti veći. Problemi koje smo imali u organizaciji su objektivni s obzirom na to da smo faktički bili bez plejmejkera i da su pojedini igrači morali promijeniti pozicije. Musa je morao preko 35 minuta igrati kao plejmejker što inače ne igra i mislim da je to u najmanju ruku vrlo solidno napravio - istaknuo je selektor.

Kada je u pitanju zdravstvebni bilten, kaže da su svi igrači zdravi osim Sulejmanovića koji je imao problem s koljenom. Zasad nije poznato da li je ovaj igrač spreman a Repeša ističe da ni sutra neće ništa riskirati ukoliko Sulejmanović ne bude potpuno spreman za utakmicu.

Susret Bosna i Hercegovina - Češka Republika igra se u dvorani "Mirza Delibašić" u nedjelju od 20 sati. U grupi K još igraju Rusija - Bugarska (17.00) i Francuska - Finska (17.05).

Tabela K-grupe:

1. Francuska 7 6 1 547:451 13
2. Češka 7 6 1 544:503 13
3. Finska 7 4 3 538:530 11
4. Rusija 7 3 4 536:508 10
5. Bugarska 7 3 4 540:544 10
6. BiH 7 2 5 481:566 9