open-navfaktor-logo
search
"Lov" na selektora
Repeša o pozivu KSBiH: Sve je nekako zbrda-zdola
Odluka o tome ko će biti novi bh. selektor očekuje se ovih dana s obzirom na to da je okupljanje košarkaških Zmajeva zakazano za ponedjeljak
31.08.2018. u 20:04
get url
text
Jasmin Repeša

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine pod hitno mora pronaći novog selektora seniorske košrkaške reprezentacije nakon što je iznenada Mensur Bajramović, koji je trebao zbog zdravstvenih problema privremeno zamijeniti Duška Vujoševića, odlučio prihvatiti ponudu iz Hong Konga.

Savez je tako stupio u kontakt s nekadašnji selektorom Hrvatske Jasminom Repešom.

- Bilo je kontakata (sa ljudima iz KS BiH) jučer i danas jer je alarmantna situacija i da se treba za kratko vrijeme naći rješenje da spasimo šta se spasiti može. Razgovarali jesmo jer smo i na privatnom planu u dobrim odnosima i razmijenili smo mišljenja o svemu - kazao je Repeša za SportSport.ba, te dodao:

- Ja sam spreman pomoći ono što mogu, ali što se tiče eventualnog angažmana, to je nekako zbrda-zdola. Ja imam već neke isplanirane obaveze u devetom mjesecu, tako da ne znam kako bih to sve iskombinovao. Zaista ne znam u ovom trenutku šta će biti, vidjet ćemo... Neko rješenje se treba pronaći u ovih dan-dva jer je okupljanje u ponedjeljak i selektor treba dočekati igrače.

Košarkaška reprezentacija BiH će u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 13. septrembra igrati s Finskom, a već tri dana kasnije dočekuju Češku.

Odluka o tome ko će biti novi bh. selektor očekuje se ovih dana s obzirom na to da je okupljanje košarkaških Zmajeva zakazano za ponedjeljak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.