open-navfaktor-logo
search
Peh za napadača
Reprezentativac BiH zbog povrede propušta kraj jesenjeg dijela sezone?
Hodžić je u 16 ovosezonskih nastupa u svim takmičenjima postigao devet golova i upisao dvije asistencije
28.11.2019. u 10:54
get url
text

Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Armin Hodžić najvjerovatnije će propustiti preostali dio jesenjeg dijela sezone u Mađarskoj.

Napadač mađarskog prvaka MOL Fehervara povrijedio je skočni zglob lijeve noge, a prve prognoze su da bi mogao pauzirati deset dana, dok nešto pesimističnije informacije kazuju kako bi van travnjaka mogao provesti i dvije sedmice. To bi značilo da je ova polusezona najvjerovatnije završena.

Hodžić je u 16 ovosezonskih nastupa u svim takmičenjima postigao devet golova i upisao dvije asistencije.

Do kraja prvog dijela sezone MOL Fehervaru su preostala tri prvenstvena susreta. Od čega će tri meča igrati u gostima (Diosgyor i Varda SE) i jedan kod kuće (Paksi SE), a očekuje ih i gostovanje kod Diosgyor u Kupu Mađarske.

Tri kola prije kraja jesenjeg dijela sezone u Mađarskoj MOL Fehervar zauzima treće mjesto sa 26 bodova, tri manje od vodećeg Ferencvaros, koji ima i utakmicu manje. Zbog slabih rezultata ove sedmice mađarski prvak dogoovorio je sporazumni raskid ugovor sa srbijanski stručnjakom Markom Nikolićem, a na njegovo mjesto ekspresno je imenovan bivši trener Hajduka Joan Carrillo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.