open-navfaktor-logo
search
Poraz Širokog Brijega
Rezervista Moraitis prekinuo mučenje Borca na Pecari
Fudbaleri Borca savladali su Široki Brijeg u 20. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.  
25.02.2022. u 17:49
get url
text

Banjalučani u slavili sa 3:0, pobjednik je odlučen u dugoj polovini drugom poluvremena, a treba naglasiti kako je tim sa Pecare od 32. minuta imao igrača manje jer je isključen Božo Musa. 

Proljetna premijera na Pecari odigrana je bez navijača, jer je stadion suspendovan zbog veličanja ratnog zločinca Slobodana Praljka.

Domaći su bili bolji na otvaranju, imali nekoliko poluprilika, ali je Ćetković u nekoliko navrata uspio spasiti svoju mrežu. S druge strane i Miškić je bio na visini zadatka kada je zaustavljao pokušaje Brkića, Melega, Vušurovića, Ćorića...

Nakon pola sata igre Široki Brijeg je ostao sa igračem manje. Musa je izgubio loptu na dvadesetak metara od gola, a potom je srušio Melega. Sudija Miloš Gigović nije mnogo razmišljao i pokazao mu je direktan crveni karton uz buru protesta domaćih fudbalera.

Nedugo potom još jedna sumnjiva situacija. Meleg je zatresao mrežu nakon dodavanja Lukića, a Gigović je na asistenciju pomoćnika poništio gol signalizirajući ofsajd.

Iako se očekivalo, Široki Brijeg se nije povukao, uprkos činjenici da je imao igrača manje. Domaći su se uspješno branili do 74. minuta kada je atraktivno, makazicama pogodio Moraitis, nakon katastrofalne greške Prusine. 

Devet minuta kasnije Moraitis je postigao i drugi gol, te je potvrdio trijumf Banjalučana. Konačnih 0:3 postavio je Cvijanović golom u 88. minuti. 

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.