open-navfaktor-logo
search
Reakcije
Robert Prosinečki govorio o Lihtenštajnu, Šunjiću, Gojaku, Armeniji...
Možda nismo bili najbolji trkački, ali na kraju krajeva, najvažnija je pobjeda, kazao je Prosinečki
05.09.2019. u 22:47
get url
text

Robert Prosinečki, selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, izjavio je kako je zadovoljan nakon trijumfa protiv LIhtenštajna. 

- Došli smo dosta teško do trijumfa. Nakon što smo zabili drugi gol bilo je lakše. Možda nismo bili najbolji trkački, ali na kraju krajeva, najvažnija je pobjeda. Možda je na kraju i previsoka pobjeda, ali to je to - kazao je prosinečki za NOVA BH, dodavši: 

- Nakon ranog vodstva, imali smo prečku, još nekoliko situacija, ali nismo zabili. Možda bi utakmica otišla u drugom toku da smo to realizovali... Sada slijedi Armenija, koja je namučila Italija i nimalo lagana utakmica nas ne očekuje u nedjelju. 

Objasnio je selektor i ranu izmjenu u prvom poluvremenu.

- Šunjić ima problema sa zadnjom ložom. Mislim da će Bičakčić biti spreman za Armeniju, a i Mihojević je dobro odradio posao - istakao je Prosinečki.

Posebno mu je drago zbog dva gola Amera Gojaka.

- Nije bitno ko daje, bitno je da se daju golovi. Gojak je u zadnje vrijeme imao puno šansi i dobro je za sampouzdanje što je dao dva gola - naglasio je Prosinečki, i nije želio govoriti o sastavu za Armeniju: 

- Imamo dosta zamjena, tu je i Bešić, kada vidim zdravstveni bilten znat ćemo ko će igrati u Yerevanu. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.