Obraćanje javnosti

Robert Prosinečki objasnio zašto ostaje na klupi Zmajeva

Objavljeno: 10.09.2019. u 17:04 Autor: S. S.

Pokazali smo da možemo igrati sa svakim i da imamo kvalitet. Promijenio sam mišljenje nakon dva dana razgovora, ističe naš selektor

Robert Prosinečki ostaje na klupi BiH

FOTO: AA

Robert Prosinečki ostat će selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine. Ovo je zaključak današnje, vanredne, sjednice Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH.

Hrvatski stručnjak nakon sjednice IO objasnio je zbog čega je promijenio odluku.

- Nakon dolaska u reprezentaciju bila je opcija da ako BiH ne ode na Evropsko prvenstvo, da bi za mene bio neuspjeh. Poslije utakmice sa Armenijom sam dao ostavku. Poslije puno razgovora sa predsjednikom i članovima Izvršnog odbora dobio sam podršku. Odlučio sam da ne razočaram ljude, ali i sebe na kraju krajeva. Imamo šansu za odlazak na Evropsko prvenstvo, bar kroz baraž - kazao je Prosinečki.

Šta misli da se može promijeniti na bolje u narednom periodu:

- Pokazali smo da možemo igrati sa svakim i da imamo kvalitet. Promijenio sam mišljenje nakon dva dana razgovora - ističe Robi.

Govorio je i o greškama koje se pravili njegovi izabranici.

- Neki igrači možda nisu dali sve od sebe i tu najveću krivicu snosim ja. Mogli bi o tome pričati sat. Za sada snosim svu krivicu i zato sam stao iza odluke, jer nismo ostvarili što je bio plan - ističe selektor Zmajeva.

Na pitanje, da li ga je strah zbog svega da ne padne u očima javnosti, kratko je poručio:

- Svi obraćamo pažnju na to. Zbog podrške sam promijenio odluku. Nije mi bilo lako. Možda je najlakše bilo pobjeći - kazao je Prosinečki, dodavši: 

- Moramo vratititi dobar ambijent, jer bez toga nema dobrih rezultata. Ako budemo svi zajedno, onda će biti i rezultata.

U medijima se nagađalo da su postojale klauzule u ugovoru koje su ga primorale da ostane na klupi BiH.

- Ugovor se raskida bez problema ako dvije strane hoće. Znate da to nije problem. Ponavljam da je podrška bila ključna - tvrdi selektor našeg A tima. 

Javnosti se neće obratiti niko iz Izvršnog odbora N/FSBiH. 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije