Iznajmili Bilino polje

Robijaši "preko" Čelika tražili da Horde zla ne budu na Jugu zeničkog stadiona

Objavljeno: 29.07.2019. u 14:38

U ugovoru ćemo naznačiti i kako će eventualnu štetu na stadionu snositi FK Sarajevo, ali nećemo tražiti nikakvu bankovnu garanciju, kazao je Omić

Horde zla neće biti na južnoj tribini Bilinog polja?

FOTO: FACEBOOK

Fudbalski klub Sarajevo definitivno je odlučio da će prvu utakmicu 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, u kojoj će 8. augusta biti domaćini bjeloruskom Bate Borisovu ili norveškom Rosenborgu, igrati na Bilinom polje u Zenici.

Stadion "Asim Ferhatović Hase", na kojem bh. prvak igra domaće utakmice, nije uvjetan za evropske utakmice ove faze pa su odlučili utakmicu organizirati u Zenici.

- Sarajevo će, sa kompletnom infrastrukturom, iznajmiti naš stadion na 48 sati, odnosno dan ranije i na sami dan utakmice. Noć ranije odradit će i trening - kazao je u izjavi za Fenu direktor Stadiona Bilino polje Edo Omić, koji napominje kako će Sarajevo odlučiti na koji će način koristiti zenički stadion.

On napominje kako je bio u kontaktu sa Čelikovom navijačkom grupom Robijaši, koji, kazao je Omić, vjerovatno neće biti zainteresirani za ovu utakmicu.

- Oni su samo tražili da navijačka grupa Horde zla ne bude smještena na tribini Jug, na kojoj su tradicionalno najvjerniji Čelikovi navijači kada igra naš klub. To ćemo pokušati ispoštovati i staviti u ugovor s FK Sarajevo. U ugovoru ćemo naznačiti i kako će eventualnu štetu na stadionu snositi FK Sarajevo, ali nećemo tražiti nikakvu bankovnu garanciju - napominje Omić.

Dodaje kako je njihova ponuda, očito, bila povoljnija od one koju je tražio Željezničar za iznajmljivanje Grbavice.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije