open-navfaktor-logo
search
Sportski direktor uhapšen
Roeselare ugašen nakon bankrota, Nermin Zolotić može tražiti novi klub
  Belgijski Roeselare čiji je dres u protekle četiri godine nosio bivši veznjak Željezničara Nermin Zolotić više ne postoji.
11.09.2020. u 20:36
get url
text

Klub koji je sljedeće godine trebao proslaviti 100. rođendan sredinom prošle sezone dospio je finansijske probleme. Uspjeli su se spasiti od gašenja ali ne i sačuvati status drugliša. Uprkos promjeni vlasnika u proteklom periodu bankrot je bio neizbježan, nakon što novo rukovodstvo u protekla tri dana nije uspjela pronaći investitore koji bi pomogli opstanak kluba.

- Klub je hrabro pokušao pronaći određen solucije u proteklim danima. U igri su bile tri opcije, ali su sve otpale zbog nedostatka vremena - saopćili su iz kluba.

Inače, Hapšenje novog sportskog direktora Jolana F. koje se desilo početkom sedmice, a koji je osumnjičen za seksualno uznemiravanje fudbalera omladinskih kategorija i potpisivanje falsifikovanih ugovora, kao da je najavilo nacrnji scenario za klub iz Zapadne Flandrije.

Zolotić je u protekle četiri godine za Roeselare odigrao 107 utamica, a postigao je tri gola i zabilježio dvije asistencije.

U narednim danima, nakon što stečajni upravnik obavio svoj dio posla, 27-godišnji veznjak koji je tokom karijere nastupa za Željezničar, Gent, Istru i Roeselare dobit će slobodne papire i bit će u mogućnosti da potraži novi klub.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.