Vučica je prošla kroz duboku krizu iz koje se polako izvlači. Međutim, postoji igrač Vučice na kojeg izgleda nije utjecao negativni period. Riječ je od Edinu Džeki.

Džeko je bio strijelac u nedjelju protiv Leccea, izjednačivši se sa Montellom na šestoj poziciji najboljih strijelca Rome svih vremena. Obojica su za Romu postigli po 102 gola.

U posljednja dva mjeseca Džeko je u Serie A odigrao osam utakmica. Na terenu je proveo 713 minuta i unatoč velikoj krizi kroj koju je prolazila Roma, zabio je pet golova i uknjižio  jednu asistenciju. Dijamant je ove sezone u italijanskoj eliti postigao 12 pogodaka.

Bh. napadač je u osam utakmicu uputio 46 udaraca prema golu, od kojih je 20 išlo u okvir, a također imao je 11 ključnih dodavanja i sedam uspješnih driblinga.

Statistički parametri otkrivaju da Džeko na startu 2020. u odnosu na kraj prošle godine u prosjeku bilježi više udaraca. Sada ima 5,81 po meču, naspram 2,93 koliko je ranije imao. U okvir gola šutira 2,52 puta po utakmici, naspram 1,21 sa kraja 2019. i u konačnci postiže 0,63 pogotka po meču, u odnosu na 0,45 koliko je bilježio.

Džekino učešće u golovima Rome povećano je sa 21 na 36 posto.