open-navfaktor-logo
search
Priključuje se Kataru
Rukometaš Maglaja učestvovat će u drugoj fazi Svjetskog prvenstva
Rukometaš Maglaja Eldar Memišević pridružit će se reprezentaciji Katara u drugoj fazi Svjetskog prvenstva koje se igra u Egiptu.
19.01.2021. u 08:08
get url
text

Krilni rukometaš Maglaja je u prošlosti bio standarni član reprezentacije ove azijske zemlje, no ovoga puta se nije našao na prvobitnom spisku putnika za rukometni Mundijal kojeg je sastavio Valero Rivera.

Ipak, RK Maglaj je putem zvanične Facebook stranice potvrdio kako će se Memišević priključiti selekciji Katara u drugom krugu Svjetskog prvenstva.

- Naš Eldar Memišević nakon ponovljenog testa i negativnog rezultata na koronavirus pridružit će se reprezentaciji Katara u drugom krugu takmičenja Svjetskog prvenstva u rukometu koji se igra u Egiptu - saopćili su iz Maglaja, te dodali:

- Eldare, najprije nam je drago da si pobijedio virus. Sada ideš u nove izazove i nove pobjede, tamo gdje i pripadaš - sa najboljima. Sretni smo i ponosni da si naš. Mi ćemo da navijamo! Sretno, Mema! Tvoj RK Maglaj.

Memišević je bio dio katarske selekcije koja je na Svjetskom prvenstvu 2015. godine, čiji je organizator i bila, osvojila srebro, a u sastavu Katara još uvijek nastupa bivši bh. reprezentativac Danijel Šarić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.