open-navfaktor-logo
search
Evropsko prvenstvo
Rukometaši Mađarske savladali Sloveniju i zakomplikovali situaciju u grupi 2
Mađarske je zabilježila prvu pobjedu u drugom krugu EP-a nakon što sa 29:28 savladala Sloveniju i nanijela joj prvi poraz na ovom turniru
19.01.2020. u 17:44
get url
text

Rukometna reprezentacija Mađarske upisala je prvu pobjedu u drugom krugu Evropskog prvenstva nakon što je rezultatom 29:28 selekciji Slovenije nanijela prvi poraz na ovom turniru.

Slovenci su u prvih pola sata bili bolji tim, a poslije 30 minuta igre imali su tri gola prednosti.

Mađari su u uvodnom dijelu meča imali prednost, ali poslije rezultata 5:5 vodstvo je konstatno bilo na izabranika Ljubomira Vranješa. U pojedinim trenucima prednost Slovenaca išla je i do "plus četiri".

Drugo poluvrijeme bilo je preslikano prvo, no samo su timovi zamijenili uloge. Početak drugog dijela pripao je Slovencima, a zatim su Mađari serijom 3:0 preuzeli vodstvo i držali ga do samo kraja susreta.

Slovenci su se dosta mučili u drugom dijelu, a slovenski golmani skoro da ništa nisu mogli odbraniti mađarskim rukometašima, u čemu bivši reprezentativac Švedske a sada selektor Slovenije može tražiti glavni razlog prvom porazu na Evropskom prvenstvu.

Mađarska je u finiš utakmice ušla s golom prednosti koji je u posljednjem napadu znala sačuvati, te je na kraju slavila sa 29:28 i ovom pobjedom situaciju u grupi 2 učinila itekako zanimljivom.

I večeras je briljirao mađarski pivot Bence Bandihi koji je postigao devet golova iz deset pokušaja, dok je njegov reprezentativni kolega Patrik Ligetvari pio nepogrešiv. Zabio je šest golova iz isto toliku udaraca. Prvo ime slovenske ekipe bio je Jure Dolenec s osam pogodaka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.