Kvalifikacije za EP

Rukometna reprezentacija BiH otputovala za Minsk

Objavljeno: 23.10.2018. u 10:34

Dvije jake utakmice u samo tri dana veliko je opterećenje za našu selekciju, dok će Češka imati dan više odmora, jer su jer će s Finskom igrati u srijedu

Rukometaši BiH u četvrtak igraju protiv Bjelorusije

FOTO: FENA

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine jutros oko 9.30 sati, iz hotela "Miris dunja" u Tuzli, otputovala je za Beograd, odakle će avionom nastaviti za Minsk, gdje se u četvrtak sastaje s Bjelorusijom u okviru kvalifikacija za evropsko prvenstvo 2020. godine.

Sinoć su se reprezentativcima, koji su se u Mejdanu okupili u nedjelju, pridružili ostali igrači koje je selektor Bilal Šuman pozvao za susrete s Bjelorusijom i Češkom.

Većina igrača obavila je samo dva treninga, a samo jedan u kompletnom sastavu. Među putnicima za Minsk nema povrijeđenog Alena Ovčine i suspendovanog Vladimira Vranješa.

- Sve smo već rekli. Bjelorusi su fizički snažni, ali pokušat ćemo ih iznenaditi već u njihovoj dvorani. Bitno nam je da dobijemo sve domaće utakmice, a novi sistema sa 24 reprezentacije na evropskom prvenstvu nam ide naruku. Nastojat ćemo iskoristiti ovu priliku i prvi put se pojaviti na evropskom prvenstvu – izjavio je Feni selektor Šuman.

Dvije jake utakmice u samo tri dana veliko je opterećenje za našu selekciju, dok će Češka imati dan više odmora, jer su jer će s Finskom igrati u srijedu.

- U ovom trenutku Bjelorusija i Češka su malo ispred nas, ali nisu bolji toliko da bar jednu od njih ne možemo pobijediti. U Mejdanu protiv Češke očekujem podršku publike koja će nam biti osmi igrač – kaže Prce.

Susret Bjelorusija - BiH igra se u četvrtak od 18 sati.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije